21jump

21 Jump Street (2012)

Film, 21 Jump Street, nosi naslov istoimenske serije izpred dvajsetih let, v kateri sta v glavnih vlogah igrala Johnny Depp in Steven Williams. Poleg naslova in zelo podobne zasnove gre za precej drugačna izdelka, ki bi ju težko primerjali. Tudi sicer je težko razumeti nekaj kritik na račun filma, ki izhajajo iz zgoraj omenjene površinske podobnosti, saj se skoraj dveurna komedija »svoji predhodnici« lepo pokloni, obenem pa ubere samosvojo pot in jo začini z aktualno problematiko (predvsem) ameriške mladine. Glavni vlogi sta bili zaupani Jonah Hillu (Schmidt) in Channing Tatumu (Jenko), med katerima je dobra kemija, predvsem pa se njuni osebnosti v danih vlogah lepo dopolnjujeta.

21 Jump Street.

Zgodba je enostavna, Schmidt in Jenko se po naključju, zatem ko sta hodila v isto srednjo šolo, zopet srečata na policijski akademiji, kjer se seveda »nepričakovano« spoprijateljita in posledično postaneta partnerja. In verjetno ni potrebno dodati, da pri svojem delu nista najbolj uspešna, zaradi česar sta premeščena na novo delovno mesto, ulico Jump Street, kjer pod krinko ponovno izkusita srednješolska leta. Sama zgodba ni nič novega, ne pomaga ji niti dejstvo, da je skoraj v celoti podana že v samem uradnem napovedniku, kljub vsemu pa je tekom filma čutiti dovolj kvalitete pri igralski zasedbi kot tudi  dovolj svežine pri samem vsebinskem dometu, kar pripomore k temu, da komedija ni le tipični srednješolski filmski kliše.

21-jump-street

Poleg vulgarnih novodobnih šal, ki segajo od najrazličnejših faličnih prigodic pa do presenetljivo posrečene situacijske komike, film preseneti predvsem z nekoliko drugačnim srednješolskim okoljem. Kljub temu, da je osnovni recept precej podoben, je relevantnost tako širših kot tudi povsem običajnih osebnih problemov, zelo lepo vključena v sicer dokaj povprečno komedijo, ki pa preseneti s solidnimi akcijskimi momenti. Če primešamo še dvojni ljubezenski element, ki lovi ravnotežje med klasično zgodbo o srednješolski simpatiji in v zadnjem času popularnim motivom medmoške ljubezni (t.i. bromance), dobimo lepo zaokroženo, zabavno celoto.

21jumpstreet

Torej, če ste eden izmed tistih, ki mu vsake toliko paše lahkotna komedija, hkrati pa ne želi po ogledu imeti občutka, da je bil čas namenjen filmu vržen stran, potem ne vidim razloga, da vam te nekoliko odbite komedije ne bi priporočil. Humor, na trenutke morda ne bo za vsakogar in praviloma tudi ne bo izvabljal daljšega neukrotljivega hehetanja, a zna vseeno pričarati zelo prijeten večer v krogu prijateljev, kar je že samo po sebi dovolj dober razlog za ogled.

Vtis:

imdb

Lebi

Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Facebook