summermovies

Filmsko poletje 2013 (2. del)

Maj je mimo, junij pa se je že dodobra začel – bližamo se zasluženemu oddihu, obenem pa v kinematografe prihajajo tudi »največji« poletni blockbusterji. Tokrat se bomo osredotočili na junij in julij, ki bosta postregla z raznolikim naborom filmskih stvaritev, ki bi morale zadovoljiti tudi tiste najbolj zahtevne filmske sladokusce. Deseta umetnost vam predstavlja filme poletja, zaradi katerih si boste v prihajajočih mesecih želeli obiskati vaš najbližji kinematograf:

KolažFilm1

Now You See Me (že v kinu)

Skupina iluzionistov poleg čarovnij na odru začne izvajati tudi nepojasnljive rope bank, denar pa razdelijo kar med svoje občinstvo. Režiser Louis Leterrier (The Transporter, The Incredible Hulk) bo s pomočjo navdušujoče igralske zasedbe: Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Woody Harrelson, Isla Fisher, Dave Franco, Morgan Freeman, Michael Caine skušal poskrbeti, da bodo poleg FBI-ja in Interpola v filmu tudi gledalci v kinematografih širom sveta v negotovosti vse do zadnjega trenutka.

Man of Steel (20. junij)

Novo interpretacijo zgodbe o Supermanu smo na našem blogu nekoliko podrobneje že predstavili – klik. Vrstico nižje pa si lahko ogledate še najnovejši napovednik, ki obljublja obilo akcije.

World War Z (20. junij)

Brad Pitt bo tokrat v vlogi Gerryja Lanea, družinskega človeka in uslužbenca Združenih narodov skušal preživeti zombijevsko pandemijo. Ključ do rešitve je iskanje izvora, za kar pa ne bo ostalo veliko časa. Film je režiral Marc Forster (Monster’s Ball, Quantum of Solace).

Monsters University (20. junij)

Nepozabne Pošasti iz omare (Monsters Inc.) se vračajo na veliko platno. Le kdo se ne spominja enookega zelenca Mika (Billy Cristal) in sinjega kosmatinca Sullyja (John Goodman)? Gre za predzgodbo o študentskih letih simpatičnih pošasti, ki so nas prvič navduševala že daljnega leta 2001. Nadaljevanje zopet obljublja nekaj tako za male kot tudi za velike otroke.

The Internship (27. junij)

Ker je poletje čas oddiha ne bo manjkalo niti lahkotnih komedij. Nick Campbell (Owen Wilson) in Billy McMahon (Vince Vaughn) sta »staromodna« prodajalca, ki ju »povozi« doba digitalizacije. Ob iskanju nove zaposlitve naletita na oglas za pripravništvo pri podjetju Google. Njuno računalniško neznanje v navezi z generacijskim prepadom bo botrovalo številnim komičnim situacijam in brez dvoma tudi kakšni bolj »globoki« misli, ki v tovrstnih filmih seveda ne sme manjkati.

Now Is Good (4. julij)

Na tokratnem seznamu je tudi film Now Is Good, ki je nastal po knjižni uspešnici Before I Die, avtorice Jenny Downham. Zgodba govori o mladi Tessi Scott (Dakota Fanning), ki izve, da ima levkemijo. Zato naredi seznam stvari, ki bi jih rada naredila preden umre. Ob tem spozna Adama (Jeremy Irvine), v katerega se kaj hitro zaljubi. Vsekakor nekaj, kar bi priporočili predvsem predstavnicam nežnejšega spola in kajpak tudi preostalim, saj je film, ki je doživel premiero že pred nekaj meseci, naletel na pozitiven odziv občinstva.

Dead Man Down (4. julij)

V trilerju režiserja Nielsa Ardena Opleva (The Girl with the Dragon Tattoo) v glavnih vlogah nastopata Colin Farrell (Victor) in dekle »z zmajevim tatujem«, Noomi Rapace (Beatrice). Victor je desna roka mafijskega šefa Alphonsa (Terrence Howard), čigar tolpa je postala tarča neznanega morilca. Zatem ko se zaplete s pretanjeno Beatrice, ga ta prisili, da ji pomaga pri njenem maščevanju.

The Lone Ranger (4. julij)

Gore Verbinski, režiser Piratov iz Karibov, nas v že znani navezi z Johnnyjem Deppom tokrat vabi na pustolovščino na divjem zahodu. Depp je postal sinonim za igralca, ki ima rad nenavadne vloge, tradicija, ki se ji ni izneveril niti tokrat. V vlogi Indijanca Tonta se s šerifom Johnom Reidom (Armie Hammer) podata na popotovanje, na katerem se bosta maščevala »zlobnim« zločincem in podkupljenim uradnikom. Vsekakor nas čaka veliko zabavnih in eksplozivnih trenutkov!

The Heat (11. julij)

Oskarjevka Sandra Bullock in Melissa McCarthy – prva v vlogi posebne agentke (FBI), druga v vlogi policistke iz Bostona – bosta morali združiti moči, da bi ustavili šefa prekupčevalcev mamil. Njuna nekompatibilnost obljublja številne komične situacije, tekom dogajanja pa nemara postaneta celo prijateljici.

Pacific Rim (11. julij)

Guillermo del Toro (Pan’s Labyrinth, Hellboy) bo v juliju širom sveta predstavil svoj zadnji režiserski podvig, ki obljublja pravo pravcato avdio-vizualno poslastico. Bodimo kratki: iz Pacifika se dvignejo nezemeljski pošastni kolosi, katerim se človeštvo upre s pomočjo velikanskih robotov. Nadaljnje besede bi bile odveč, naj namesto njih govori napovednik!

The Wolverine (25. julij)

Hugh Jackman se kot Wolverine tokrat poda na Japonsko, kjer ga čaka največja preizkušnja do sedaj, med drugim pa se bo spopadel tudi s svojo lastno (ne)smrtnostjo. Film je režiral James Mangold, ki ga boste spoznali po filmih 3:10 to Yuma in Walk the Line.

The Grown Ups 2 (25. julij)

Gre za nadaljevanje solidne komedije, v kateri bosta v glavni vlogi zopet Adam Sandler in Kevin James, pridružili pa se jima bodo tudi Steve Buscemi, David Spade, Salma Hayek in Chris Rock, manjkal pa ne bo niti Shaquille O’Neal. Kot se spodobi za filme, v katerih nastopa Adam Sandler, bomo tudi tokrat prav gotovo priča mnogim odbitim trenutkom.

Lebi

Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Facebook