risesdk

[Blu-ray] – The Dark Knight Rises (2012)

Prvenec v novi kategoriji zaznamuje blu-ray izdaja, na naši strani že opisanega filma The Dark Knight Rises. Gre za posebno, kovinsko izdajo, ki v notranjosti skriva dva ploščka. Na prvem najdemo film in nekaj dodatkov, drugi pa je povsem rezerviran za dodatno video gradivo ter zbirko napovednikov in slik. Med dodatki se znajde cela paleta različnih posnetkov, ki odpirajo zakulisje produkcije, ustvarjanja likov in refleksije filmarjev. Izpostaviti je potrebno predvsem prikaz nastanka nekaterih odsekov filma, o katerih ste se najverjetneje spraševali že ob samem ogledu: ugrabitev in zrušitev letala, sesutje nogometnega igrišča, zaključni spopad na ulici itd. Tovrstni vpogledi razodevajo, zakaj in kam pravzaprav gre na desetine milijonov dolarjev, obenem pa prikaže tudi fantastično vizijo glavnih ustvarjalcev in pomembnost dobrega sodelovanja med posamezniki, ki so del tovrstnih projektov.

dsc_7188

Kljub podobni zgradbi, kar se tiče samega scenarija, je zadnji izmed Nolanovih filmov o Batmanu zopet bistveno drugačen, obenem pa z vidika celotne trilogije pomensko dobro zaokrožen. Središčni motiv strahu iz prvenca je tokrat obrnjen na glavo, prisotnost in sprejemanje strahu pa sta edina pot k uspešni zoperstaviti fizično superiornemu Baneu.

desktop16

Odlična režija, ki botruje mnogim nepozabnim trenutkom, popelje ikonsko zgodbo izven meja domišljijskega in jo postavi v 21. stoletje, jo nadgradi z aktualno tematiko in ji posledično pridoda edinstven, realističen in temačen pečat. Morda še bolj pomembno pa je to, da se z odličnim poslednjim delom na najlepši način zaključi trilogija, ki predstavlja nekakšen mejnik/zgled vsem prihodnjim filmskim adaptacijam zgodb o super junakih.

dsc_7183

Blu-ray.com

Lebinger

Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Facebook