summermovies

Filmsko poletje 2013 (3. del)

Avgust je tu in čas je za novo filmsko napoved, saj bo tudi v velikem srpanu na slovenska platna priromalo kar nekaj zanimivih filmov. Široka paleta žanrov bo ponudila nekaj za ljubitelje znanstvene fantastike, lahkotnih komedij, vampirskih reinterpretacij, trilerjev, kot tudi nekaj za najmlajše. Kinematografski prvenci v navezi z mešanim sporedom Filma pod zvezdami 2013, o katerem vas obveščamo prek naše facebook strani, bodo zlahka poskrbeli, da filmskim privržencem ne bo dolgčas.

Kolaž

Byzantium (že v kinu)

Domišljijski triler izpod rok režiserja Neila Jordana, ki se ga boste spomnili po filmu Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles, govori o mami Clari (Gemma Arterton) in hčerki Eleanor (Saoirse Ronan), ki živita dvojno življenje. V njunem prostem času seveda nihče ne ve, da sta bili rojeni 200 let nazaj in zelo radi sesata človeško kri. Medtem ko mamin moralni kompas že kar nekaj časa ne deluje, se pri Eleanor porajajo dvomi o njunem načinu življenja. Še en film o sočutnih vampirjih torej.

The Company You Keep (že v kinu)

Robert Redford (tudi režiser), ki ga tokrat spoznamo v vlogi uglednega odvetnika, bo skušal ubežati ambicioznemu novinarju Benu Shepardu (Shia LaBeouf), ki razkrije njegovo identiteto iz preteklosti; in FBI-ju, saj je iskan v povezavi z ropom s smrtnim izidom, ki so ga izvršili njegovo bivši aktivistični kolegi. Politično-akcijski triler, v katerem nastopajo tudi Nick Nolte, Susan Sarandon, Stanley Tucci, Julie Christie in Terrence Howard je velika platna ugledal že v prejšnjem letu, prejema pa precej povprečne recenzije.

Bling Ring (8. avgust)

Besedna zveza iz naslova označuje skupino sedmih mladih ljudi, ki so med letoma 2008 in 2009 vdirali v hiše zvezdnikov in tekom svojih roparskih pohodov nakradli premoženje v vrednosti prek treh milijonov dolarjev. Režiserka Sofia Coppola je v intervjujih povedala, da si je v svoji interpretaciji resničnih dogodkov želela predstaviti zgodbo s strani najstnikov. Med igralci izstopa ime simpatične in nadarjene Emme Watson, ki je zaslovela z vlogo Hermione v filmih o Harryju Potterju.

Elysium (14. avgust)

100-milijonski proračun, Matt Damon (Max), Jodie Foster (Delacourt) in Neill Blomkamp (District 9). Piše se leto 2154. Prebivalstvo je razdeljeno na bogate, ki živijo na vesoljski postojanki Elysium in preostale, ki živijo na uničeni, prenaseljeni Zemlji. Upor in spopad je neizogiben. Definitivno eden izmed poletnih vrhuncev v ZF žanru.

Red 2 (14. avgust)

Nadaljevanje zabavne akcijske komedije z Brucom Willisom v glavni vlogi. Tokrat se mu bodo pridružili tudi Helen Mirren, John Malkovich, Anthony Hopkins in Catherine Zeta-Jones. Recept za obilo akcije, smeha in zabave.

Dvojina (22. avgust)

Nejc Gazvoda nam po uspešnem celovečercu Izlet tokrat predstavlja svoj nov projekt, Dvojina. Zgodba govori o mladi danski turistki Iben in voznici minibusa Tini. Po zasilnem pristanku letala na ljubljanskem letališču Iben prepriča Tino, da ji ta razkaže Ljubljano. Skupaj preživita dve noči, ki si jih bosta mladenki zapomnili za vedno.

Kick-Ass 2 (22. avgust)

Po imenitnem stripovsko navdahnjenem prvencu iz leta 2010 bomo tudi tokrat spremljali najstniška superheroja Davea in Mindy, ki bosta pod pretvezo junaka Kick-Ass in junakinje Hit-Girl znova združila moči proti zlikovcem. Ob prisotnosti Jima Carryja (Colonel Stars and Stripes) lahko pričakujemo obilo nore akcije, začinjene s številnimi odbitimi trenutki. Mesto režiserja je tokrat prevzel Jeff Wadlow (prej Matthew Vaughn).

We’re the Millers (22. avgust)

»Pretkani« in naduti bogataš Brad prisili občasnega preprodajalca marihuane Davida, da odide v Mehiko, kjer bo prevzel »majhno« količino trave. David v ta namen sestavi ekipo, ki bo pod pretvezo družinskega popotovanja z avtodomom izpolnila ne tako enostavno nalogo. Zaplet zagotavlja noro dogodivščino, ki bo imela med seansami smeha menda za povedati tudi nekaj o družinskih odnosih.

The Frozen Ground (29. avgust)

Nicolas Cage in John Cusack združita moči v režiserskem celovečernem prvencu Scotta Walkerja, v katerem se jima v osrednjih vlogah pridružita Vanessa Hudgens in Curtis Jackson (50 Cent). Akcijski triler, katerega zgodba temelji na resničnem lovu na serijskega morilca Roberta Hansena, ki je v osemdesetih letih prejšnjega stoletja ugrabil in ubil med 17 in 21 mladih žensk. Po ugrabitvi jih je odpeljal v divjino Aljaske, kjer se je začela smrtonosna igra plena in plenilca.

Turbo (29. avgust)

Ustvarjalci Madagascarja in Kung fu pande so za najmlajše in nekoliko manj mlade tokrat pripravili zgodbo o simpatičnem polžku Turbu, ki sanja o tem, da njegovo življenje ne bi bilo tako zelo polžje počasno. Glasove so med drugimi posodili: Ryan Reynolds, Paul Giamatti, Michael Peña, Samuel L. Jackson in Luis Guzmán.

Lebi

Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Facebook