Clipboard01

[Pozor, hud prizor] – Bad Neighbours (2014)

Letošnja komedija Bad Neighbours, v kateri nastopajo Seth Rogen, Rose Byrne, Zac Efron in Dave Franco, ne ponudi v svojem žanru nič posebej novega. Šale in situacije – bi lahko rekli – imajo tipičen Seth Rogen priokus. Gre torej za klasično moderno komedijo, kjer ne manjka faličnih referenc, kočljivih polgolih situacij in straniščnega humorja; s čimer seveda ni nič narobe, postaja pa vse skupaj že nekoliko prežvečeno. Vseeno gre za dokaj soliden izdelek, ki zrežira nekaj izstopajočih prizorov, ob katerih ne boste ostali brez nasmeška na obrazu. Omeniti velja še všečen soundtrack in dobro kemijo med glavnimi igralci, ki tudi sicer opravijo svoje delo zelo dobro. Če še enkrat pomislim, gre pravzaprav za kar posrečeno, čeravno povsem »by the book« komedijo.

Image result for Bad Neighbours 2014 talking to me

Najboljši prizor po našem mnenju si lahko ogledate v spodnjem posnetku. V njem boste videli zabavno soočenje, v tej fazi filma že sprtih protagonistov. Fantje bratovščine ΔΨB napovejo zakoncema glasen, tematsko obarvan žur. Osrednja tema – liki Roberta De Nira.  Zac Efron imitira Travis Bickla (Taxi Driver), Dave Franco Jacka Byrnesa (Meet the Fockers), vse skupaj pa postane smešno, ko zagledamo Jerroda Carmichaela (Garf) napravljenega v Ordella Robbieja – lik iz Tarantinovega filma Jackie Brown, ki ga je odigral Samuel L. Jackson. Da bi bila stvar še bolj smešna, začne Garf citirati besede Jacksonovega lika iz Šunda, nekje vmes pa se znajde tudi Pacinov »hooah« iz Scent of a Woman. Skratka: pretkano zgrajen prizor, ki domiselno vključi nekaj nepozabnih citatov.

Lebinger

Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Facebook

4 comments on “[Pozor, hud prizor] – Bad Neighbours (2014)

  1. Samo v vednost: z metapovezavami je očitno nekaj narobe, rss linka “http://desetaumetnost.com/feed/” nikakor ni mogoče vključiti med obstoječe povezave, vsaj Blogger ga noče. : /

  2. Hvala za opozorilo. Se mi pa res ne sanja, kaj bi lahko bilo narobe. Bom probal popraviti. Če mi lahko javiš, če bi slučajno začelo funkcionirati, bi bilo zelo kul. =)

  3. Evo, zdaj pa dela. :) Težko pa rečem, ali dela samo na Bloggerju (kjer je moj blog in nekateri drugi) ali tudi sicer. Ampak za zdaj se zdi vse OK.

Comments are closed.