hero_midnight-sun-2018

Polnočno sonce

Katie (Bella Thorne) so že v rani mladosti postavili diagnozo redke neozdravljive genetske bolezni z latinskim imenom xeroderma pegmentosum – pigmentne kserodermije. Ker gre za skrajno občutljivost na ultravijolične žarke, mora Katie svoje dneve preživljati v izolaciji pred soncem, saj bi lahko že najmanjša izpostavitev pomenila smrt. Tako razen družbe ovdovelega očeta Jacka (Rob Riggle) in edine prijateljice Morgan (Quinn Shephard) dekle podnevi sama ždi v svoji sobi, kjer na kitari piše pesmi in otožno zre skozi zatemnjeno okno; želi si biti del vsakodnevnega sveta – hrepeni za tistim, kar je za nas nekaj samoumevnega. Od tod leta in leta opazuje Charlieja Reeda (Patrick Schwarzenegger) na njegovi poti v šolo in iz nje – ne da bi se on tega zavedal.

Edini čas, ki se lahko varno odpravi iz zavetja doma, je ponoči; takrat v temi na lokalni železniški postaji igra na kitaro in poje naključnim potnikom. Neke noči Charlie na poti z zabave ob zaključku srednje šole zasliši glasbo, ki prihaja s perona. Zadostuje prvi pogled na Katie, in fant je povsem očaran. Dekle se odloči, da mu ne pove za svojo bolezen, in parček preživi celo poletje pod zvezdnatim nebom in se počasi zaljublja. Pri tem ona najde način, da izrazi svoje sanje, in hkrati Charlieja spodbuja, da izpolni svoje in nadaljuje študij.

Njuna pravljična ljubezen naleti na prepreko, ko Katie po nesreči pozabi, koliko je ura, in jo ujame jutranje sonce. Ker se je bila izpostavila nevarnosti, izve, je njena bolezen napredovala do te mere, da ji ni rešitve. Parčku se čas hitro izteka, zato skušata na polno izkoristiti življenje in ljubezen, ki bo njiju – in vse okoli njiju – spremenila za vedno.

Naslov v izvirniku: Midnight Sun
V kinu od: 22.03.2018
Dolžina filma: 91 minut
Država / Letnik: USA/2017
Filmski žanr: Drama, Romantični film
Igralci: Bella Thorne, Patrick Schwarzenegger, Rob Riggle, Quinn Shephard
Režija: Scott Speer
Distributer: Blitz film & video distribution d.o.o.
Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *