ploey-horizontal-photo2017-2

Poldi – pustolovščina pogumnega ptička

Poldi je islandski ptiček. Ko se njegova družina odpravi na jesensko migracijo v južne kraje, Poldi ne more z njimi, ker se še ni naučil leteti. Mali ptiček mora biti pogumen in iznajdljiv, če želi preživeti arktično zimo in premagati zlobne sovražnike ter dočakati pomlad, da bi se ponovno pridružil svojim ljubljenim.

S pomočjo prijateljev, Poldiju uspe preživeti hudo islandsko zimo in premagati svoje velike in močne sovražnike ter dočakati pomlad in svoje prijatelje kot heroj.

Ploey je islandsko-belgijska animirana koprodukcija o najbolj priljubljeni islandski ptici, znanilki pomladi – zlati prosenki (pluvialis apricaria, ang. golden plover), ki občasno prezimi tudi pri nas; večkrat pa se med preletom Slovenije ustavi tudi na ljubljanskem barju ali v sečoveljskih solinah.

Film govori o mladem zlatem prosenku Poldiju, ki ima težave pri učenju letenja, zato mu spodleti, da bi skupaj s svojo družino v jesen odletel v toplejše kraje. POLDI je islandsko-belgijska 3D animirana koprodukcija o najbolj priljubljeni islandski ptici, znanilki pomladi – zlati prosenki (pluvialis apricaria, ang. golden plover), ki občasno prezimi tudi pri nas; večkrat pa se med preletom Slovenije ustavi tudi na ljubljanskem barju ali v sečoveljskih solinah.

Naslov v izvirniku: Ploey – you never fly alone
V kinu od: 19.04.2018
Dolžina filma: 84 minut
Država / Letnik: ISL/2018
Filmski žanr: Animirani film
Igralci: Jamie Oram, Harriet Perring, Iain Stuart Robertson
Režija: Árni Ásgeirsson
Distributer: Famous Fox d.o.o.
Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *