rampage_master

Rampage: Veliko razdejanje

Primatolog Davis Okoye (Dwayne Johnson), ki sicer ne dovoli, da se mu ljudje čustveno preveč približajo, je navezal neomajno vez z Georgom, izjemno inteligentnim odraslim goriljim samcem, za katerega skrbi že od njegovega rojstva. Toda ko gre po zlu neuradni genetski poskus, se ta nežna opica nenadoma prelevi v gromozansko besnečo zver. In – kar je še huje – kmalu postane jasno, da so podobno preobražene tudi nekatere druge živali. Ti na novo ustvarjeni alfa plenilci sejejo grozo po Severni Ameriki in uničujejo vse, kar se jim znajde na poti. Okoye poišče pomoč genetskega inženirja, ki se je znašel na slabem glasu, da najdeta cepivo, pri tem pa se prebija skozi bojišče, na katerem je vsak hip drugačno stanje; ustaviti mora ne le katastrofo globalnih razsežnosti, temveč tudi rešiti bitje, ki je bil nekoč njegov prijatelj.

Svetovni superzvezdnik Dwayne Johnson, znan tudi kot The Rock, pod režijsko taktirko Brada Peytona (Prelomnica Svetega Andreja) vodi igralsko zasedbo, v kateri so še oskarjeva nominiranka Naomie Harris (Mesečina), Malin Akerman (serija Milijarde), Jake Lacy (serija Dekleta), Joe Manganiello (serija Krvavi), Jeffrey Dean Morgan (serija Živi mrtveci), P.J. Byrne (Volk z Wall Streeta), Marley Shelton (Uteha), Breanne Hill (Prelomnica Svetega Andreja), Jack Quaid (Igre lakote: Kruto maščevanje), Matt Gerald (serija Daredevil), Jason Liles (Death Note) in Will Yun Lee (serija Hawaii Five-O).

Peyton režira po scenariju Ryana Engla, Carltona Cusa, Ryana J. Condala in Adama Sztykiela; zgodbo je na podlagi videoigre Rampage domislil Engel. Producirali so Beau Flynn, John Rickard, Brad Peyton in Hiram Garcia. Johnson (ki je tudi eden izmed izvršnih producentov), Peyton in Flynn po uspešnici Prelomnica Svetega Andreja in Potovanje v središče Zemlje 2: Skrivnostni otok sodelujejo že tretjič.

Izza kamer so sodelovali še direktor fotografije Jaron Presant, scenograf Barry Chusid, montažerja Jim May in Bob Ducsay ter kostumografinja Melissa Bruning. Glasbo je zložil Andrew Lockington, ki je sodeloval že pri filmih Prelomnica Svetega Andreja in Potovanje v središče Zemlje 2: Skrivnostni otok.

Naslov v izvirniku: Rampage
V kinu od: 12.04.2018
Dolžina filma: 107 minut
Država / Letnik: USA/2018
Filmski žanr: Akcijski film, Pustolovski film
Igralci: Dwayne Johnson, Naomie Harris, Malin Åkerman, Jake Lacy
Režija: Brad Peyton
Distributer: Blitz film & video distribution d.o.o.
Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *