4slideshow

Začarani princ

Vsi dobro vemo, kako se končajo klasične pravljice. Pepelka se poroči z princem Šarmerjem, Sneguljčica se poroči s…. hmmm, kako zanimivo… s princem Šarmerjem. In Trnuljčica… madonca, tole je pa že malo nerodno… s princem Šarmerjem! Kot dojenček je bil princ Šarmer (v izvirniku mu glas posoja Wilmer Valderrama, v slovenski sinhronizaciji pa Klemen Bunderla) že kar nesramno pretirano blagoslovljen s »šarmom«, in tako – čeprav niti najmanj po njegovi krivdi – ženske naravnost padajo v njegov objem. Sleherno dekle, ki ji prekriža pot, se do ušes zacopa vanj. In lahko si mislite, da mu skozi življenje – kot pač vsakemu, ki se rodi v kraljevo družino in se njegovim čarobnim čarom ne zmore upreti nobena – uspeva pluti zgolj s širokim očarljivim nasmeškom.

Potem ko naniza tri silno ugledne zaročenke in na stotine oholo zavrnjenih ljubic, ki zdaj kujejo maščevanje, se Šarmer odloči, da prežene urok, in sicer tako, da najde najbolj izmuzljivi dobitek, kar jih je: edino in pravo ljubezen. Vsak neustrašni vitez v celi deželi ve, da morajo snubci kraljevskega porekla, ki se podajo na takšno nalogo, prestati pot do samospoznanja in moškosti, znano kot »preizkušnja«. Njegov oče jo je prestal, oče njegovega očeta tudi…. zakaj je torej ne bi torej tudi on? In tako se s pomočjo navihanega Lenija v vlogi vodnika Šarmer nameni prebiti skozi preizkušnjo, odkriti svojo pravo ljubezen in najti svoj srečni konec.

Ne ve pa, da je »Leni« pravzaprav zloglasna tatica Lenore Quinonez. Rodila se je na morju, torej ni »kopenska damica« in je zaradi tega edina povsem imuna na Šarmerjeve v zibelko položene čare. Princa že takoj na začetku oceni kot tarčo, ki ji bo brez naporov prinesla naslednjo »plačo«: skuje načrt, da ga dostavi eni od treh nestrpno čakajočih princesk in poskrbi, da eno od njih vzame za ženo. Ampak na njunem skupnem popotovanju se ji začenja svitati, da utegne biti na Šarmerju – kot tudi v zvezi z njenimi čustvi do njega – kaj več, kot si je bila mislila na začetku…

Začarani princ je komedija o zaupanja polnem skoku v neznano, resničnih ljubeznih in dognanju, da srečni konci pravzaprav niso tako nemogoči, kot se nam včasih zdi. V izvirniku pravljičnim in manj pravljičnim likom posojajo še Demi Lovato, Avril Lavigne, Ashley Tisdale ter pevki G.E.M. in Sia, v slovenski sinhronizaciji pa poleg Bunderle še Tina Ogrin, Sanja Mlinar, Neža Drobnič Bogataj, Katja Ogrin, Ksenija Urbanc, Aleksander Golja, Mirko Medved, Peter Urbanc in drugi.

Ross Venkour je režiral po lastnem scenariju (zgodbe se je domislil na podlagi zgodbic za lahko noč, ki jih je zadnjih štirinajst let bral svojim trem hčerkam, in menda so kmalu vsi skupaj dognali, da so vse slovite princeske iz pravljic pravzaprav poročene »z istim frajerjem!«). Producirala sta John H. Williams in Henry Skelsey. Glasbo je prispeval Tom Howe.

Naslov v izvirniku: Charming
V kinu od: 31.05.2018
Dolžina filma: 85 minut
Država / Letnik: CAN, USA/2018
Filmski žanr: Animirani film, Družinski film, Komedija
Igralci: Klemen Bunderla, Tina Ogrin, Sanja Mlinar, Neža Drobnič Bogataj, Katja Ogrin
Režija: Ross Venokur
Distributer: Blitz film & video distribution d.o.o.
Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *