ant-man-and-the-wasp-1

Ant-Man and The Wasp (2018)

Nov mesec, nov film studia Marvel. Čeprav sem osebno že nekoliko sit superherojskih filmov (ne samo da jih je preveč, ampak si postajajo neverjetno podobni), me naivnost in upanje, da bom vendarle priča izdelku, ki mi bo ponudil kaj več kot zgolj lenobno brezmožgansko zabavo, znova prepričata, da se vračam k njim. Priznam, da od filma Ant-Man and The Wasp, nadaljevanja Marvelove uspešnice Ant-Man, nisem pričakoval veliko; že prvi film pri meni ni pustil globjega vtisa in se ga le s težavo spominjam, generični napovedniki za pričujoči izdelek pa so še dodatno znižali moja pričakovanja. Končni vtis je takšen, kot sem pričakoval; zabavna, kratkočasna, vendar hkrati pozabljiva, generična in lenobna zabava za grizljanje kokic.

Rezultat iskanja slik za ant man and wasp movie

Film odlikuje spodobna, vendar neizstopajoča igralska zasedba; Paul Rudd znova igra lik dobrosrčnega zmedenca (beri; samega sebe), Michael Douglas kot znanstvenik Hank Pym in Laurence Fishburne kot njegov nekdanji sodelavec prispevata svoj talent po liniji najmanjšega odpora, Evangeline Lilly se kot Pymova hčerka Hope edina trudi dajati vtis, da se nahaja sredi strašno pomembne misije, Michael Peňa pa je zreduciran na komedijantsko jecljanje in vpitje. Glavni adut izdelka so znova domiselni akcijski prizori, ki temeljijo na nenadzorovanemu manjšanju ter večanju predmetov in oseb (od tod izvira tudi največ fizičnega humorja), čeprav zaradi takšnega pristopa film na več mestih pridobi elemente risanke za predšolske otroke.

Rezultat iskanja slik za ant man and wasp movie

O zgodbi filma ne velja izgubljati besed, saj vključuje veliko rutinskega tekanja od enega kraja do drugega ter intenzivnega razlaganja, zakaj bi nam za dogajanje pred očmi moralo biti mar. Četudi se osrednji konflikt vrti okoli skrivnostne preteklosti Pymove družine, gledalec nikoli ne dobi občutka, da so glavni junaki pred resnično zahtevnim podvigom. Delno zaradi tega, ker film ves čas poteka v šaljivem tonu, kar izniči nekaj dramatičnosti, delno pa tudi zaradi neizrazitega avtorskega pečata režiserja Peytona Reeda, ki snema filme kot hitropotrošne tovarniške artikle. Saj ne, da bi se od tovrstnih filmov pričakovalo nek močan umetniški naboj, ampak Peytonu nekaj stila ne bi škodilo.

Rezultat iskanja slik za ant man and wasp movie

Ant-Man and The Wasp je spodobno poletno razvedrilo za odgajanje dolgčasa. Ne pušča tako globokega vtisa kot Black Panther in Avengers: Infinity War, vendar pa bo zadovoljil apetite oboževalcev Marvelove superherojske franšize. Za tiste, ki pa tovrstne filme gledate zgolj občasno, pa ne bo nič narobe, če film preskočite.

Vtis:

IMDb

Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *