37208283_10217854655385002_2131047813180555264_n

Kingsman: The Golden Circle (2017)

Tajna združba agentov pod skrivnim imenom Kingsman nas vedno znova reši pred svetovno invazijo in napolni kinodvorane po vsem svetu. Po dveh uspešnicah z odprtim koncem je verjetno nadaljevanje franšize skoraj neizbežno, razen če ustvarjalcem ni morda zmanjkalo idej, kako ogroziti oziroma rešiti svet. Vsekakor pa ustvarjalcem ni zmanjkalo idej glede montažnih vložkov, kot so prehodi med samimi igranimi prizori. Pohvale vredni so tudi plesno koreografski vložki samih akcijskih sekvenc in pretkani marketinški pristopi v obliki prekritega oglaševanja v samem filmu.  Se danes tudi v kinu ne moremo več rešiti pred vplivom oglaševalcev?

mv5bzjuynge4zwityzfmny00nzrlltgyndqtm2y5zmi4ywm4yzg1xkeyxkfqcgdeqxvyndg2mjuxnjm-_v1_sy1000_sx1500_al_

Precej monoton je scenaristični pristop, saj deluje po istem kopitu kot predhodni film. Pohvaliti pa je potrebno nepričakovane dogodke, kot je nenadna smrt enega od glavnih junakov sredi filma. Režiser Matthew Vaughnn je v prvih dveh delih razvil svojevrsten kompozicijski slog, ki temelji na simetriji in urejeni kompoziciji slike. Seveda je to za pričakovati, saj gre za zelo estetski film, poln angleškega glamurja in prepoznavnih igralcev. Sam humor v filmu pa je vse prej kot angleški.; komični vložki, črni humor, situacijska komedija, nenavaden način oblačenja in govora …

mv5bztqxntk5ngytnwi0yi00owizlwe4mzytyzhjnmiymjziymiyxkeyxkfqcgdeqxvyndqwmtq5odk-_v1_

Pohvaliti je potrebno protagonista filma Eggyja (Taron Egerton), ki je nedvomno vzhajajoča zvezda Hollywooda in mu v prihodnje ne manjka zanimivih projektov. Med snemanjem drugega filma Kingsman: Golden circle ga je tako na primer že čakala snemalna ekipa na drugem setu filma Robin Hood.

Vsebina se loteva globalnih nevarnosti, kot je zasvojenost z mobilno tehnologijo in preprodaja drog in je zato zelo aktualna za današnje družbene razmere. Izpostavlja družbeni razkorak med revnim in bogatim slojem in polemiko žensk na vodilnih položajih. Na prvi pogled plehka zgodba, v kateri prednjači Jamesu Bondu podoben glavni lik, nosi kar nekaj prekritih sporočil, ki vam bodo ostala v spominu.

mv5bn2flywy5ngetnjk5zi00ode4lwe2n2qtmjewntbjmtg0zti4xkeyxkfqcgdeqxvyndg2mjuxnjm-_v1_sy1000_sx1500_al_

Spektakularno je ujemanje glasbe z zaključnima spopadoma in plesno-akcijska koreografija glavnih protagonistov, ki sinhrono premagujeta sovražnike enega za drugim. Tovrstni končni hollywoodski spopad je že postal kliše v samih akcijskih filmih, kljub temu pa so se ustvarjalci filma tu zelo izkazali z izvirnostjo in domiselnostjo pri izbiri rekvizitov za orožje.

Pred samim ogledom drugega filma sem imel pričakovanja na izredno nizki ravni, saj je splošno znano, da je prvi del vedno boljši od nadaljevanja. Kingsman franšiza bo po očitnem odprtem koncu v drugem delu kmalu dočakala še eno nadaljevanje. Tematika tajnih agentov je še vedno vroča in vsak film z zvezdniško igralsko ekipo je zagotovljen »blockbuster« za kinodvorane.

Vtis:

IMDb

Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *