maxresdefault

Dobrodošli v Marwenu

Potopili se bomo v domišljijski svet moškega, ki se po brutalnem napadu skuša postaviti nazaj na noge in normalno zaživeti, kljub temu, da je izgubil spomin. Glavno vlogo drame, ki je posneta po resničnih dogodkih, so zaupali igralcu Stevu Carellu, ki je sicer bolj znan po komedijah in animiranih filmih, vendar se bo zlahka prelevil v zlomljenega človeka, ki odkriva, kako umetniška domišljija vpliva na človeškega duha.

Žrtev brutalnega napada Mark Hogancamp (Steve Carell) se v mestecu Marwen znova postavlja na noge. V napadu, ki ga je komaj preživel, je izgubil spomin, travme po napadu pa želi preboleti s pomočjo miniaturnega mesta iz 2. svetovne vojne, ki ga je sestavil sam na svojem vrtu. V tej maketi si s pomočjo lutk, ki so narejene po ljudeh, ki jih pozna, začne napletati svojo zgodbo in tako v njegovem domišljijskem svetu ženske, ki ga v resničnem življenju podpirajo, postanejo junakinje njegove zgodbe in se borijo proti negativnim likom.

Dramo je režiral z oskarjem nagrajeni Robert Zemeckis (Forrest Gump, Let, Brodolom), zanjo tudi napisal scenarij skupaj s Caroline Thompson. Film je posnet po dokumentarnem filmu Marwencol iz leta 2010, ki ga je režiral Jeff Malmberg, slednji pa pri drami Dobrodošli v Marwenu sodeluje kot izvršni producent. Producenti so oskarjevec Steve Starkey (Forrest Gump, Let), Jack Rapke (Brodolom, Let) in Cherylanne Martin (Pacifik, Let), izvršna producentka pa Jackie Levine.

Naslov v izvirniku: Welcome to Marwen
V kinu od: 10.01.2019
Država / Letnik: USA/2019
Filmski žanr: Biografski film, Drama, Komedija
Igralci: Steve Carell, Diane Kruger, Eiza González
Režija: Robert Zemeckis
Distributer: Karantanija Cinemas d.o.o.
Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *