the-avengers-2012-1200-1200-675-675-crop-000000

[Pozor, hud prizor] – Avengers (2012)

Zlobno božanstvo Loki se polasti največjega izvira energije v vesolju, zato odločnemu vodji agencije Shield, Nicku Furyju, preostane le ena možnosst, da reši svet. Združiti mora največje superheroje – Iron Mana, Stotnika Ameriko, Hulka, Thora in druge – ter jih prisiliti k sodelovanju.

Kljub nevarnosti ne znajo obrzdati svoje samovšečnosti in medsebojnega tekmovanja, zato se znajdejo v številnih težavah in za sabo puščajo popolno uničenje in kaos. Toda ko se soočijo z Lokijevimi smrtonosnimi pošastmi in stroji, lahko v številnih osupljivih bojih Zemljo rešijo le s skupnimi močmi. In še Hulka imajo, ki je vedno jezen.

the-avengers-thor-and-cap

Z zadnjim filmom Marvelove “prve faze” superherojev je scenaristu in režiserju Josu Whedonu uspelo nekaj kolosalnega. Na filmskem platnu je združil vse takratne nadnaravne karakterje in jih zapakiral v studijsko komercialno zelo uspešno celoto. Žanr je dvignil za en nivo višje, saj film še danes ostaja eden bolje spisanih Marvelovih poletnih blockbusterjev, prav tako spektakularen pa je novi zlobnež Loki, ki ga je briljantno upodobil Tom Hiddleston.

Ko se ta zavrnjeni sin kraljestva Asgard odloči napasti Zemljo, vodilni pri SHIELD-u Nick Fury (Jackson) odloči, da je potrebno sklicati celotno ekipo; Captain America (Evans), Bruce Banner (Ruffalo), Thor (Hemsworth) in Iron Man (Downey Jr.). Povsem različni s svojimi specifičnimi osebnostmi prinesejo pustolovščino, kot jo do tedaj še nismo videli. Ne na tako megalomanski ravni posebnih učinkov in zelenega zaslona. Vsekakor zabava za vso družino.

IMDb

Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *