venom-2018-after-credits-hq

[Pozor, hud prizor] – Venom (2018)

Novinarski preiskovalec Eddie Brock (Tom Hardy) dela na razkritju znanstvenika Carltona Drakea, ki brezdomce San Francisca zlorablja v človeških poskusih v upanju, da bi združil človeka in višje razvitega nezemljana. Po tem, ko vdre v njegov laboratorij, se Eddie okuži in postane simbiot, zaradi česar dobi nadnaravno moč in nepotešljiv apetit, ki na svojem jedilniku zahteva tudi človeško meso. V njegovi glavi sliši glas Venoma, ki ga nagovarja in pri tem uporablja sarkazem, govori šale in je bolj človeški kot večina drugih likov.

Na trenutke posrečen humor je tako zasenčen z nekompetentnim scenarijem, ki nenehno išče pot med lahkotno zabavo in grozljivim znanstveno fantastičnim trilerjem. Hardy v žanrski zmešnjavi izbere teatralno predstavo, ki pa ni njegov najbolj prepričljiv adut. Film zato ni niti uspešen niti polomija, gre za še eno dokaj povprečno ekranizacijo stripovskega junaka, ki bi lahko s takšno ekipo in ekspozicijo postala veliko več kot le akcijski parazit.

312

Rešilno bilko celotnega filma predstavlja Tom Hardy in njegov lik odrezavega novinarja, katerega telesa se polasti nezemeljski stvor in ga spremenil v Venoma, ubijalsko bitje z apetitom za obglavljanja ljudi. Kemija med Brockom in Venomom je izredno prepričljiva in naravna, predvsem zaradi Hardyjeve teatralne igre in humorja, ki nekajkrat resda izpade nekoliko otročje, povečini pa služi svojemu namenu. Več v prizoru.

IMDb

Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *