maxresdefault

Escape Room (2019)

Kaj se zgodi, ko družabna igra, kjer skupina igralcev v tematsko urejenem prostoru združi moči pri reševanju ugank, postane resničen boj za preživetje? Šest neznancev se znajde v nenavadni igri, sestavljeni iz različnih sob, znotraj katerih se skrivajo sledi, ki vodijo do rešitve uganke in odkritja izhoda. To je okvirna zgodba trilerja Escape Room, ki si koncept izposodi iz popularne internetne igre, kjer igralec vstopi v sobo ter reši logično uganko, ki odklene vrata naslednje sobe.

Escape Room ni slab film, ni pa tudi posebej dober; je zgolj film, ki obstaja zgolj zato, da vam ukrade slabo uro in pol življenja, žal pa kakšnega trajnejšega vtisa ne pusti. Slednje predvsem zato, ker ne premore niti drobca originalnosti; vse, kar ste videli v grozljivkah tipa Saw, Cube in Final Destination, je prisotno tudi tukaj.

escape-room4


Drugo mnenje: Soba pobega kot psihološki triler ali akcijska grozljivka pogori, ker za razliko od veliko boljše Kocke (1997) nima razdelanih likov. Niti najmanj zanimivi ali simpatični niso, kar pomeni težavo, ko pride do navijanja za njihova življenja v smrtonosni igri nerealno zapletenih preizkusov in pasti. Pa vendar ni vse slabo; šest neznancev v okoliščinah, nad katerimi nimajo nadzora in se morajo za preživetje zanašati na svoje ter sposobnosti. Obstaja razlog, zakaj so podobne igre tako priljubljene, in ta je reševanje ugank. Trud in premislek, vložena v ozadje zgodbe in njeno ogrodje, sta žal nezadovoljiva. Zabaven začetek, ki izgubi glavo, ko je treba pojasniti in osmisliti zadevo.

Gal Jerman

Filmov, ki temeljijo na skupini posameznikov, ki mora preživeti smrtonosno igro, je ogromno, zato je pri omenjenem konceptu treba biti še posebej originalen in prebrisan, kar pa pričujoči izdelek ne zmore. Glavni liki so nezanimivi, njihove življenjske zgodbe prav tako, končni razplet pa – navkljub ambicijam o rojstvu nove franšize – tako nerazburljiv in klišejski, da je škoda izgubljati besede. Escape Room je kratkočasen, vendar kot celota pozabljiv žanrski izdelek.

Vtis:

IMDb

Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *