re_select_3.00001914		

Leonardo DiCaprio stars in THE REVENANT, an immersive and visceral cinematic experience capturing one man’s epic adventure of survival and the extraordinary power of the human spirit.

Photo Credit: Courtesy Twentieth Century Fox.

Copyright © 2015 Twentieth Century Fox Film Corporation. All rights reserved.  THE REVENANT Motion Picture Copyright © 2015 Regency Entertainment (USA), Inc. and Monarchy Enterprises S.a.r.l. All rights reserved. Not for sale or duplication.

The Revenant (2015)

Alejandro G. Innaritu se je po velikem zmagoslavju na Oskarjih leta 2014 s komično dramo Birdman nemudoma lotil novega in še zahtevnejšega podviga; snemanja pustolovščine resničnega traperja Hugha Glassa, ki se leta 1823 s skupino trgovcev s kožami potika po indijanskem območju in nekega dne med lovom naleti na orjaškega grizlija, ki ga hudo rani, nato pa ga še preostali tovariši v skupini prepustijo v nemilost oportunističnega in sebičnega Fitzgeralda, ki Glassa živega zakoplje in pusti umreti, vendar se ta “vrne” nazaj v življenje in zapriseže maščevanje. Pričujoči film se sliši kot preprosta kombinacija drame o preživetju v divjini ter trilerja z maščevanjem kot osrednjim motivom, kar sicer ni daleč od resnice. The Revenant nima pretirano zapletene zgodbe, je pa zato toliko močnejši po presunljivih igralskih predstavah (Di Caprio je kot Glass fantastičen, nič slabši pa ni odvratni Hardy kot Fitzgerald) in čudoviti vizualni podobi, ki večkrat prepusti tišini in dogodkom iz narave, da prevzamejo vlogo pripovedovalca in se s tem približa golemu filmskemu impresionizmu. Kamera hipnotično plava med drevesi, lovi simbolične žarke sonca, ki lebdijo nad hladno in pusto pokrajino, včasih pa tudi vodni tok in šumenje vetra izpovejo tisto, kar v sebi čuti glavni junak, ki večino filma preživi v popolni samoti. Navkljub temu pa film gledalcu ne prizanaša s prizori brutalnega nasilja in neolepšanim prikazom Glassovega obupanega boja za preživetje. The Revenant je filmska umetnina, ki dokaže, da je lahko nekaj preprosto tudi zelo učinkovito.

Rezultat iskanja slik za the revenant 2015

IMDb

Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *