Chris Hemsworth (H) with Em (Tessa Thompson) in Marrakech in Columbia Pictures' MEN IN BLACK: INTERNATIONAL.

Men In Black: International (2019)

Najprej učna ura za vse, ki vas zanima, kako je pričujoči film nastal. Hollywoodski kravatarji, ki jih bolj kot kvaliteta filma zanima hiter zaslužek, se za začetek poletne sezone odločijo obuditi franšizo Men In Black, ki že miruje od leta 2012. In ker je trenutno Marvelov superherojski gigant (MCU) močno popularen, si kravatarji “sposodijo” dva igralca iz omenjenega vesolja (Chris Hemsworth in Tessa Thompson iz uspešnice Thor: Ragnarok) in ju na silo vržejo v Men In Black franšizo, da bi s svojima imenoma in popularnostjo privabila čim več ljudi v kina. To je bil – najverjetneje – proces nastajanja Men In Black: International, ki se zanaša izključno na karizmo Hemswortha in Thompsonove, medtem ko ostale elemente popolnoma zanemari.

mv5bnmjmzmfiyzqtzgziyi00zthmltgwotktnjjmzjyyzdvmymjlxkeyxkfqcgdeqxvynjg2njqwmdq-_v1_sy1000_sx1500_al_

Eden od adutov prvega filma Men in Black je bila izvrstna kemija med hiperaktivnim Willom Smithom in nergaškim Tommyjem Lee Jonesom, ki pa jo Thompsonova in Hemsworth kot njuna “nadomestka” žal ne premoreta. Glavna junakinja filma Men In Black: International je agentka M, ki predstavlja prototip hollywoodske popolne ženske; nadpovprečno inteligentna, samozavestna, vedno en korak pred ostalimi, med službenimi kolegi pa kljub temu, da je začetnica, uživa popolno zaupanje za nevarne naloge. V prvih petnajstih minutah filma M iz povsem anonimnega dekleta napreduje v pomembno članico agencije MiB, čeprav nadrejeni (vidno zdolgočasena Liam Neeson in Emm Thompson) o njej ne vejo praktično ničesar, z njimi pa tudi gledalci. Enako pust in nezanimiv je tudi lik agenta H – ja, kjer Hemsworth znova igra vlogo lepotca z majhnimi možgani in velikim srcem.

mv5bndqymtfhytetztc2ms00zdljltg3nmmtndrkn2e0ogq3yti2xkeyxkfqcgdeqxvynjg2njqwmdq-_v1_sy1000_sx1500_al_

Nasploh se zdi, da je MiB: International vsebinsko prazen in nedokončan izdelek. Gledalci nismo priča naravnemu razvoju dogodkov, na več mestih pa se celo zdi, da film pomembne dele zgodbe kar preskoči in skuša vsebinske luknje zakrpati z nakopičenimi posebnimi učinki, otročjimi šalami in hitrostnim menjavanjem barvitih lokacij. Da se film ovija na več kontinentih, je pričakovano, saj skuša s tem ustvariti občutek epskosti in razgibanosti, toda nobeno potovanje ne more biti zanimivo, če ti družbo delata dva dolgočasneža v lepih oblekah. Pravzaprav je potovanje tako suhoparno, da gledalec že sproti pozablja vsebino filma in pred kom in zakaj glavna junaka sploh bežita.

mv5bmtezowvlzdatotjins00ztg0lwe5zmityjnmztu2nwyxy2jmxkeyxkfqcgdeqxvynjg2njqwmdq-_v1_sy1000_sx1500_al_

Zdi se, da smo zadnja leta ob rojstvu poletnih filmskih uspešnic večkrat priča isti zgodbi s pomembnim naukom; če morajo kravatarji v Hollywoodu izžeti vsako obstoječo franšizo na tem planetu, potem si naj vsaj pogledajo preostale filme in iz njih izluščijo tisto, kar jih je naredilo zanimive in še po vseh teh letih tako priljubljene med gledalci. In kaj se zgodi, če temu nauku ne sledite? Dobite sterilen, razvlečen in vsebinsko prazen dolgčas kot je Men In Black: International. 

Vtis:

IMDb

Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *