xmenp_sbgr_03

Možje X: Temni Fenix

Med življenjsko nevarno misijo v vesolju, Jean Grey absorbira kozmično energijo, ki v njej sproži tako močne sile in moči, kakršnih ni imel še noben mutant. Po vrnitvi na Zemljo se bori s temi skoraj božanskimi zmožnostmi, vendar je sila v njej prevelika, da bi jo zadržala in nadzorovala ter zelo hitro prizadane ravno tiste, ki jih najbolj ljubi. Njena dejanja razdvojijo Može X, ki se morajo prvič v življenju boriti proti najbolj nevarnemu sovražniku do sedaj – enemu izmed svojih.

V čustveni zgodbi o razdeljeni junakinji, razdeljeni družini in razdeljenem svetu, MOŽJE X: TEMNI FENIKS, igrajo James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Nicholas Hoult, Sophie Turner, Tye Sheridan, Alexandra Shipp in Jessica Chastain. Film je spisal in režiral Simon Kinberg, producirali pa so ga Simon Kinberg, Hutch Parker, Lauren Suler Donner in Todd Hallowell.

Sophie Turner, ki si je ravno dobro “oddahnila” od Igre prestolov, je v filmu kot Feniks ponovno več kot odlična! Vsi ljubitelji franšize se bodo razveselili ob ponovnem snidenju z že znanimi mutanti – Charles Xavier, Magneto, Raven/Mystique, Hank/Beast in seveda Scott “Cyclops” Summer. TEMNI FENIKS je vizualno čudovit, napet in močan film, ki bo navdušil ne samo ljubitelje franšize ampak tudi tiste, ki se bodo z njo srečali prvič!

Jean Gray (Sophie Turner) začne razvijati neverjetne moči, ki jo pokvarijo in spremenijo v Temnega Feniksa. Zdaj se morajo Možje X odločiti, ali je življenje člana njihove ekipe vredno več, kot življenja ostalih ljudi na svetu.

Naslov v izvirniku: X-Men: Dark Phoenix
V kinu od: 06.06.2019
Dolžina filma: 114 minut
Država / Letnik: USA/2019
Filmski žanr: Akcijski film, Pustolovski film, Znanstvena fantastika
Igralci: Sophie Turner, James McAvoy, Evan Peters, Jennifer Lawrence, Jessica Chastain
Režija: Simon Kinberg
Distributer: Blitz film & video distribution d.o.o.
Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *