joker-trailer-image-1

Štirje najbolj pričakovani filmi letošnjega leta

Leto 2019 je sicer že preteklo že dobro polovico svojih 365 – tih krogov, toda sodeč po filmski ponudbi se zdi, da najboljše šele prihaja. Zato sem se odločil, da sestavim lestvico svojih najtežje pričakovanih filmov letošnjega leta. Na lestvici kakopak ne bo filmov, ki so že izšli (npr. Us), zato pridejo v poštev le tisti, ki še niso ugledali luči sveta v redni kino distribuciji. Poleg izbora bom zraven dodal že razloge za težka pričakovanja. Naj zgolj opozorim, da lestvica tokrat ni oštevilčena, saj vse izbrane filmepričakujemo enako težko. Pa začnimo;

The Joker (režija: Todd Phillips)Image result for joker 2019

V navalu stripovskih filmov, ki jih moja malenkost vse težje razlikuje med seboj,  psihološki triler The Joker v režiji Todda Phillipsa predstavlja pravo žanrsko osvežitev. Zgodba o “rojstvu” ikoničnega Batmanovega zlikovca Jokerja po prvih napovednikih deluje kot mračen, kompleksen in inteligenten portret propadlega komika, ki se distancira od pogrete “juhe” filmov, posnetih po stripih. Brez otročjih šal, kičastih posebnih učinkov in za lase privlečenih citatov. Očitno bo DC Comics, ne glede na vse zgrešene projekte v zadnjih letih, znova uspel spremeniti žanrska pravila. Pustimo se presenetiti.

Once Upon A Time In Hollywood (režija: Quentin Tarantino)

Rezultat iskanja slik za once upon a time in hollywood

Quentin Tarantino že dolgo časa ni samo še en filmar v industriji, ampak ime, ki te nemudoma povleče k ogledu. Kadar Tarantinov posname nov film, mnogi oboževalci sedme umetnosti doživljajo svojevrstni praznik. Once Upon A Time In Hollywood po napovednikih deluje kot še ena Tarantinova zbirka barvite odštekanosti, subtilnih popkulturnih referenc, ikoničnih likov ter prvorazrednega črnega humorja. Zvezdniška zasedba, v kateri najdete Leonarda DiCapria, Brada Pitta, Margot Robbie, Luke Perry in Al Pacino so pa prav tako dovolj dober razlog za ogled filma. 

Midsommar (režija: Ari Aster)

Rezultat iskanja slik za MIDSOMMAR

Celovečerni prvenec Arija Asterja z naslovom Hereditary je lansko leto upravičil sloves enega najbolj temačnih in strašljivih filmov vseh časov, zato so pričakovanja ob najnovejšem filmu Midsommar kakopak zelo visoka. Zanimivo je, da se je Aster tokrat odmaknil od temačnosti predhodnika in postregel z bolj barvitim in svetlim (dobesedno, seveda) filmom, ki po estetiki spominja na klasiko Wicker Man, sodeč po prvih odzivih pa je Asterju znova uspelo ustvariti prvovrstno filmsko nočno moro za oboževalce originalnih grozljivk. Komaj čakamo! 

The Lighthouse (režija: Robert Eggers)

Rezultat iskanja slik za THE LIGHTHOUSE

Kar je leta 2018 ustvarila temačna grozljivka Hereditary, je dve leti prej dosegla tudi atmosferična strašljivka The Witch v režiji Roberta Eggersa. Ta se letos vrača na velika platna s precej ambicioznim in tveganim projektom; črno-belo fantazijsko dramo The Lighthouse, ki je svojo premiero že doživela v Cannesu in požela same pozitivne kritike. Eggers se je že izkazal kot odličen režiser z ogromno domišljije, ki zna tudi gledalca pošteno prestrašiti, hkrati pa ga razvajati z globoko inteligentno zgodbo, zato je težko ostati ravnodušen ob najavi pričujočega filma. 

Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *