zajeta-slika

10 najboljših romantičnih komedij leta 2017


Seznam desetih izstopajočih romantičnih komedij


10. THE MEYEROWITZ STORIES (NEW AND SELECTED)

Najnovejši film Noaha Baumbacha se vrača nazaj v njegove zgodnje dni z vedrim in izredno premetenim slogom, ki spominja na njegov prelomni Kicking and ScreamingNamesto nesrečnih diplomantov svoj objektiv usmeri v nesrečne Newyorčane. Dustin Hoffman ima vlogo patriarha družine Meyerowitz; Adam Sandler, Ben Stiller in Elizabeth Marvel igrajo retrospektivo očetove kariere (kljub srednjemu umetniškemu uspehu). Z ostrim, zbodljivim dialogom in smešno podporno predstavo Emme Thompson je The Meyerowitz Stories film, ki Adama Sandlerja naredi za boljšega igralca.

9. THE INCREDIBLE JESSICA JAMES

8. LANDLINE

Landline movie review & film summary (2017) | Roger Ebert

Režiserka Gillian Robespierre se ponovno druži s svojo zvezdo iz Obvious Child,  Jenny Slate, za ta film, ki je bil postavljen v leto 1995 in v katerem komičarka igra kmalu poročeno Newyorčanko ki se bori, da bi ostala v zvezi s svojim zaročencem (Jay Duplass). Medtem njena najstniška sestra (Abby Quinn) odkrije, da njihov oče dramatik (John Turturro) vara njuno mater (Edie Falco).

7. INGRID GOES WEST

Ingrid Goes West Review | Movie - Empire

V tej “single white female” romantični komediji Aubrey Plaza igra samsko Ingrid, ki se po vplivu zvezde družbenih medijev Taylor Sloane (Elizabeth Olsen) preseli v L.A., da bi se njene fantazije uresničile, čeprav prepognjene s pomočjo filtrov fotografij. Toda kmalu izve, da Taylorjev izbran življenjski slog v resničnem življenju ni tako sijajen, kot se zdi.

6. I DON’T FEEL AT HOME IN THIS WORLD ANYMORE

5. THOR: RAGNAROK

V filmu Thor: Ragnarok iz studia Marvel je Thor brez svojega močnega kladiva ujet na drugi strani vesolja ter se trudi, da bi se čimprej vrnil v Asgard in preprečil Ragnarok – uničenje svojega rodnega sveta in konca asgardske civilizacije, ki ga izvaja vsemogočna in nemilostna Hela. Pred reševanjem civilizacije pa mora preživeti še smrtonosno gladiatorsko tekmovanje, v katerem bo soočen s svojim bivšim zaveznikom in kolegom Maščevalcem – Neverjetnim Hulkom!

4. THE BIG SICK

Romantična drama temelji na resničnem dvorjenju med Kumailom Nanjianijem in Emily V. Gordon. Film pripoveduje zgodbo v Pakistanu rojenega obetavnega komika Kumaila (Nanjiani), ki se po standup nastopu poveže s podiplomsko študentko Emily (Kazan). Čeprav sta pričakovala samo razmerje za eno noč, med njima vzcveti resnična zveza, to pa zaplete življenje, ki ga od Kumaila pričakujejo njegovi tradicionalni starši muslimani.

Image result for I, TONYA movie

Biografska zgodba o ameriški drsalki Tonyi Harding, dobitnici dveh olimpijskih kolajn, ki je sodelovala v enem največjih športnih škandalov v zgodovini športa. Tonya Harding, umetniška drsalka, ki se visoko vzpenja na ameriških turnirjih drsanja, zabrede v težave, ko se v njeno življenje vrne nekdanji soprog. Tonya se pripravlja na državno tekmovanje v umetnostnem drsanju. Z nekdanjim soprogom najameta nekoga, da bi zlomil nogo njeni nasprotnici Nancy Carver. Ta poteza jo je omadeževala in ji uničila kariero.

2. LADY BIRD

Lady Bird (Saoirse Ronan) je najstnica pri sedemnajstih, ki ima občutek, da ji bo življenje spolzelo iz rok. Hrepeni po avanturi, boljšem življenju in novih priložnostih, ki jih zaman išče na hodnikih katoliške gimnazije v zakotnem Sacramentu. Pesti jo buren odnos s sicer ljubečo in predano, a hkrati trmasto mamo (Laurie Metcalf), ki ne popušča v svojih načelih in odločitvah. Lady Bird se ji vztrajno postavlja po robu in nekoč celo skoči iz vozečega avtomobila. Mati in hči pa si v marsikateri lastnosti in odzivu ne bi mogli biti bolj podobni.

1. GIRLS TRIP

V tej vznemirljivi komediji se štiri najboljše prijateljice zberejo in odpravijo v New Orleans na vsakoletni festival Essence. Čeprav so se ženske z leti oddaljile, njihovo ponovno srečanje v Big Easyju dokaže, da še vedno lahko obudijo staro noro preteklost. Seksi komedija razkriva komičnega genija v svojih zvezdah (Queen Latifah, Jada Pinkett-Smith in Regina Hall) – in dostavi prelomno predstavo nenehno smešne Tiffany Haddish.

Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Facebook

One thought on “10 najboljših romantičnih komedij leta 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *