maxresdefault

Undercover – 1. sezona (2019)

Belgijsko mesto Limburg se že nekaj časa sooča z neslavnim nazivom nekakšne prestolnice proizvodnje sintetičnih drog, kot je na primer ectasy, v tem delu Evrope (in širše). S slovesom, ki je služil kot osnova za nizozemsko-belgijsko serijo Undercover. Za prvi projekt, ki sta ga državi posneli v sodelovanju s platformo Netflix. Režijo projekta so prevzeli Eshref Reybrouck, Cecilia Verheyden in Frank Devos. Scenarije 10 epizod so (so)ustvarili Lars Damoiseaux, Sachint Goel, Shane Gotcher, Eveline Hagenbeek. Piet Matthys, Nico Moolenaar, Jan Theys in Bart Uytdenhouwen.

Frank Lammers and Tom Waes in Undercover (2019)

V seriji lahko spremljamo zgodbo policistov Boba Lemmensa (Tom Waes) in Kim de Rooij (Anna Drijver), ki se skušata infiltrirati v kriminalno omrežje Ferryja Boumana (Frank Lammers) in uničiti njegovo delo. Zrušiti cesarstvo enega največjih proizvajalcev in distributerjev sintetičnih drog na tem koncu sveta. Prvi korak, prevzem novih identitet in najem bivališča v kampu, kjer letuje tarča. Sprva nedolžnim srečanjem kmalu sledi vzpostavitev pravega stika. Slednjemu pa poglobitev sodelovanja, ki ne ostane spregledana. Kajti Ferryjevi pribočniki niso povsem prepričani, ali sta prišleka zares tisto, za kar se izdajata. Ali je Peter res uspešen poslovnež z zavidljivimi domačimi in mednarodnimi poznanstvi, ki je ob kočljivih trenutkih vedno v pomoč Ferryju in njegovim pajdašem?

Anna Drijver and Elise Schaap in Undercover (2019)

Dolgotrajna odsotnost in stranski učinki dela kmalu načno tudi odnose med protagonistoma in njunimi svojci. Ko prevelika predanost delu poruši že tako krhko ravnovesje med poklicnim in zasebnim življenjem. Ko posameznik zaradi tajnih nalog zamudi pomembne družinske dogodke. Poleg tega so tukaj tudi odnosi med osumljenci in policistoma, ki se zaradi nekaterih dogodkov poglobijo bolj, kot je bilo načrtovano. Ali bo Bobu in Kim uspelo zrušiti Ferryjev imperij?

Undercover

Prva sezona serije Undercover predstavlja zanimiv vpogled v beneluško podzemlje in v to, kaj vse zasebno in poklicno doživljajo policisti pod krinko. Izpostavlja dejstvo o krhkosti ravnotežja med omenjenima sferama. Pri čemer pa ne odstopa od žanrskih pravil. Ne ponudi ničesar, kar bi jo dvignilo iz povprečja. Solidna zgodba in prepričljivo igranje. Kaj več pa že težko. Kajti seriji manjka tisto nekaj, kar bi nekoliko preveč razvlečeni in predvidljivi vsebini dodalo več suspenza.

Vtis:

IMDb

Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *