tom-and-jerry-movie-review-2021

Tom & Jerry (2021

V “renesansi” filmskih predelav, pretiranega zanašanja na neskončna nadaljevanja zlajanih franšiz in že kar patetičnih poskusov lova na dobiček z naslanjanjem na nostalgijo je logično, da so se čezlužni kravatarji znova odločili očarati občinstvo z moderno različico avantur najbolj znanega animiranega mačka in miši, Toma in Jerryja. 

Legendarni duet namreč še danes nasmeji gledalce s svojimi kratkimi risanimi vinjetami, polnimi teatralnosti, absurdnega nasilja ter prikupnih nesmislov. In ravno to, da je posamezna epizoda Toma in Jerryja trajala od 5 do 8 minut, je bilo tisto, kar je najbolj vžgalo; preprosti zapleti, hiter tempo in izrazito fizična komedija so idealni za tek na kratke proge, kaj več kot to pa bi vodilo v monotono ponavljanje in vsebinsko izpraznjenost. Z drugimi besedami; vodilo bi k skropucalu kot je Tom & Jerry, kombinaciji animiranega in igranega filma s sicer prikupno Chloe Grace Moretz v glavni vlogi.

Exclusive! | Tom & Jerry [2021] | FULL MOVIE ONLINE | Tom & Jerry 2021  Online

Filmu lahko štejemo v plus, da sledi tradiciji risank in Tomu in Jerryju ne podari glasov in ju ohrani kot nema lika, hkrati pa je več kot očitno, da se Moretzova kot ekscentrična uslužbenka luksuznega hotela, kamor je postavljena večina dogajanja, v svoji vlogi zelo zabava. Žal pa to ni dovolj, da bi rešilo popolno zmedo, v kateri se film ves čas utaplja in daje občutek, kot da sploh ne ve, kaj bi rad bil. Že uvodni kadri z raperskimi golobi naznanijo slabe novice, da bodo moderno avanturo Toma in Jerryja zabelili z vsemi klišeji sodobnih komedij kot so pogoste popkulturne reference, monoton soundtrack, ki sestoji iz nabijanja enoličnih hip hop komadov ter nekonsistenten ton humorja, ki je preveč neumen za odrasle, medtem ko se bodo ob nekaterih šalah tudi mlajši gledalci zmedeno praskali po glavi.

Tom and Jerry (2021)* - Whats After The Credits? | The Definitive After  Credits Film Catalog Service

Film sicer skuša replicirati klasične štose slavnega dueta, vendar to počne povsem nedomiselno in brezdušno, nekatere politično korektne šale (npr. Jerry je moški, toda miš je ženskega spola, iz česar sledi namig, da je Jerry brezspolen) pa so nadležne in predvsem nevmesne. Tom & Jerry je preprosto film, ki nima pojma, kaj bi rad bil; več kot očitno se želi pokloniti zapuščini naslovnega dueta, po drugi strani pa ju stlači v zelo plitko in dolgočasno kopijo že tako plitkega in dolgočasnega flopa iz 90. let Dunston Checks In, kjer so hotelski uslužbenci lovili orangutana, tokrat pa mačko in miš. Ne povsem nepričakovano razočaranje.

Vtis:

IMDb

Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *