maxresdefault

The Marksman (2021)

Zdi se, da je Liam Neeson v zadnjih letih našel svojo novo tržno nišo. Izredno solidne akcijske filme, ki jih je sprožil uspeh filma Taken. Izdelek, ki je ustvarjalcem z dobrimi 226 milijoni ameriških dolarjev dobesedno podeseteril vložena sredstva. Filme, v katerih Liam pravzaprav igra samega sebe. Lik iz Taken, ki je tekom leto dobil bolj ali manj podobna duhovna nadaljevanja in v svojem filmskem vesolju predstavlja prav posebno osvežitev.

Nekakšen umazani Harry z roba družbe in relativno prožno moralo, ki mu odstranjevanje ovir na poti, do recimo temu njegove pravice, ne predstavlja posebnih težav. Nekaj v slogu tistega, kar sta Stallone in Schwarzenegger počela v drugi polovici osemdesetih in devetdesetih.

Watch The Marksman (2021) Online | Watch Full The Marksman (2021) (2021)  Online For Free

V filmu lahko spremljamo ostarelega vietnamskega veterana in ostrostrelca Jima Hansona (Liam Neeson), ki ob meji z Mehiko redi živino. Jimovo relativno mirno življenje kmalu prekine obvestilo banke, da bo zaradi neplačevanja obveznosti njegovo domačijo postavila na dražbo. Poleg tega sta tukaj še begunca Rosa in Miguel, ki bežita pred lokalnim kartelom. Jim ju namreč sreča ravno ob nezakonitem prečkanju meje, čemur kmalu sledi še spopad z njunimi zasledovalci.

Izmenjava krogel je usodna za Miguelovo mamo Roso, ki Jima prosi, da poskrbi za sina. Mu pomaga pridi do sorodnikov v Chicagu. Čeprav je Jimu uspelo pregnati napadalce, ti ne nameravajo obupati kar tako. Ali bo Jimu uspelo držati besedo? Vreča denarja, ki spremlja njegovega novega sopotnika, bi mu lahko občutno olajšala življenje.

The Marksman movie review & film summary (2021) | Roger Ebert

Film s svojo dokaj predvidljivo in linearno zgodbo ne izstopa iz povprečja. Morda ravno nasprotno, saj mu pretirano sledenje formuli osnova-zaplet-razplet prej škoduje kot koristi. Vse preveč je hitenja, s čimer so ustvarjalci zapravili kar nekaj priložnosti za to, da bi zgodba dobila dodatno globino. Se bolj osredotočila na to, kako sprejete odločitve vplivajo na potek naših življenj. Brez Liama bi bilo stanje zagotovo slabše, saj ta s svojim igranjem filmu občutno dvigne kakovost. Če pomislim še enkrat, je bil igralec tudi edini razlog za ogled filma.

Vtis:

IMDb

Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *