O blogu

Blog “Deseta umetnost” je mesto, kjer se bolj ali manj redno vrstijo besedila, ki se nanašajo na filmsko umetnost. Na začetku je bil blog plod dela in znoja zgolj enega samcatega nesrečnika, število sodelujočih pa se je zaenkrat ustavilo pri dveh pametnjakovičih, ki zelo rada gledata filme in vse v povezavi z njimi. Če bi morala dati svojemu pisanju oznako, bi ga opredelila kot podajanje vtisa o videnem.

Ob pisanju se seveda trudiva, in tudi sicer zelo naprezava, da bi bila jezikovno karseda točna in stilno zanimivi. Vse skupaj jemljeva predvsem kot učni proces, ki nima končne meje, kar pomeni, da skušava biti z vsakim novim vnosom še boljša. Takoj na drugem mestu je podajanje mnenj, opisov in informiranje ter razširjanje kulture gledanja filmov.

Trudiva se, da bi bili najini vtisti in ostali prispevki dobra referenca za aktualne, in tudi nekoliko starejše filmske koščke umetnosti. Upava, da bo z najino pomočjo vsak bralec dobil dober občutek o tem, kaj naj si in kaj naj si ne ogleda. Obenem si želiva vaše povratne informacije v obliki mnenja o filmih ali o blogu. Predvsem pa bova zadovoljna, če se bo tekom prebiranja najine strani tudi vas dotaknila ljubezen do gledanja in razmišljanja o filmih in filmski industriji. Preverite še Facebook profil.

Prijetno branje!

G. Jerman in A. Lebinger

 

Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Facebook