O blogu

Blog “Deseta umetnost” je mesto, kjer se bolj ali manj redno vrstijo besedila, ki se nanašajo na filmsko umetnost. Na začetku je bil blog plod dela in znoja zgolj enega samcatega nesrečnika, število sodelujočih pa se je zaenkrat ustavilo pri treh pametnjakovičih. Ti trije zelo radi gledajo filme in vse v povezavi z njimi. Seveda se zavedajo, da niso in ne morejo biti filmski kritiki. Če bi morali dati svojemu pisanju oznako, bi ga opredelili kot podajanje vtisa o videnem.

Ob pisanju se seveda trudimo, in tudi sicer zelo naprezamo, da bi bili jezikovno karseda točni in stilno zanimivi. Vse skupaj jemljemo predvsem kot učni proces, ki nima končne meje, kar pomeni, da skušamo biti z vsakim novim vnosom še boljši. Takoj na drugem mestu je podajanje mnenj, opisov in informiranje ter razširjanje kulture gledanja filmov.

Trudimo se, da bi bili naši vtisti in ostali prispevki dobra referenca za aktualne, in tudi nekoliko starejše filmske koščke umetnosti. Upamo, da bo z našo pomočjo vsak bralec dobil dober občutek o tem, kaj naj si in kaj naj si ne ogleda. Obenem si želimo vaše povratne informacije v obliki mnenja o filmih ali o blogu. Predvsem pa bomo zadovoljni, če se bo tekom prebiranja naše strani tudi vas dotaknila ljubezen do gledanja in razmišljanja o filmih in filmski industriji. Preverite lahko še naš Facebook profil.

Prijetno branje!

G. Jerman, A. Lebinger in S. Gornjec

 

Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *